Enstitüde Koronavirüs (covid-19) Salgını Nedeni İle Uygulanacak Esaslar

24 Mart 2020

Koronavirüs (covid-19) Salgını Nedeni İle Uygulanacak Esaslar;

Dünya çapında yaşanan yeni Koronavirüs (covid-19) hastalığı salgını nedeniyle Enstitümüzde yürütülen eğitim ve öğretim sürecinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere;

1- 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı bahar dönemi derslerinin uzaktan öğretim yoluyla verilmesi suretiyle 30.03.2020 tarihinde kaldığı yerden devam edecek şekilde yeniden başlatılacak, daha önce yapılan iki haftalık eğitim göz önüne alınarak dersler 19.06.2020 tarihinde sona erecektir.

2- Enstitümüz lisansüstü programlarda okutulan teorik dersler, uzmanlık alan dersleri ve tez çalışmaları 30.03.2020 tarihinden itibaren eş zamanlı (senkron) veya eş zamansız (asenkron) olarak uzaktan öğretim yoluyla verilecektir.

3- Öğrenciler senkron yapılan derslere katılmaları veya katılmayanların asenkron dersleri izlemeleri durumunda devamlı sayılacaktır.

4- Teorik ve uygulamanın birlikte yürütüldüğü derslerin teorik kısımları uzaktan öğretim yoluyla yürütülecek, ders kapsamındaki uygulamalar (tez çalışması hariç) ve diğer uygulama dersleri ilerleyen zamanlarda belirlenecek yoğunlaştırılmış uygulama takvimine göre yapılacaktır.

5- Akademik takvimde yer alan ara sınav haftasının iptal edilmiştir.

6- Dönemde verilen dersler için ara sınav ve dönem sonu sınav takvimi ile ilgili açıklamalar salgının seyrine göre daha sonra yapılacaktır.

7- Haftalık ders programlarının anabilim dallarımızca belirlenip, enstitü formatına uygun şekilde 25 Mart 2020 mesai bitimine kadar Enstitüye bildirmeleri gerekmektedir.

8- Tez savunma sınavı (akademik takvimde “bahar dönemi mezunu” olabilmek için savunma sınavı başvurusunun son günü 10 Temmuz 2020 olarak belirlenmiştir) ve tez izleme komitesi toplantısı başvuruları (yönetmelik gereği Ocak-Haziran arasında yapılması gerekiyor) şimdilik 30 Nisan 2020 sonuna kadar alınmayacak, salgının seyrine göre daha sonra tekrar bilgilendirme yapılacaktır.

9- Yeterlik sınavına girmesi gereken öğrencilerin yeterlik sınavı (başvuruların yönetmelik gereği mayıs ayı içinde yapılması gerekiyor) başvuru dilekçeleri (Enstitü web sayfasında yer alan dilekçe) mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) yolu ile alınarak jüri ve sınav tarihleri belirlenecek ancak salgının seyrine göre daha sonra değişikliğe gidilebilecektir.