Hakkımızda

TANITIM

Türkiye’nin iki büyük şehri olan Ankara ve İstanbul illerinin arasında doğal güzelliklerle çevrili, Ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 11 Temmuz 1992 tarihli ve 21281 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 3837 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanun ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 25. maddesine eklenen Ek 16. maddesi ile kurulmuştur.

04.03.2020 tarihinde yayımlanan ve 2222 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile; Üniversitemizde daha önceden faaliyet gösteren Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Eğitim Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri kapatılmış ve alan ayrımı olmaksızın “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” açılmıştır. Hali hazırda Enstitümüzde 64 Anabilim Dalı Başkanlığınca doktora programı, tezli yüksek lisans programı, tezsiz yüksek lisans programı yürütülmektedir.

 

MİSYON

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yürütülmekte olan Lisansüstü programların eğitim öğretim süreçlerini koordine etmek, Enstitü Anabilim Dallarında öğrenim gören öğrencilerin alanlarında; evrensel standartlara sahip, bilimsel yeniliklere açık, gerekli teorik ve pratik bilgilere sahip, bilimsel düşünceyi  rehber edinmiş,  özgür düşünen, tartışan, araştıran, sorgulayan, etik değerlere önem veren, ürettiği bilimsel bilgileri insanlığın hizmetine sunan, sorunlara çözüm bulabilen ve var olan yapıyı geliştirmek için çalışan bilim insanları ve uzmanlar yetiştirmektir. Ayrıca üniversitemizin araştırmacı üniversite kimliğini kazanması için ülke ekonomisine ve topluma   fayda sağlayacak, ülkemizin bilim ve teknoloji politikaları doğrultusunda nitelikli bilimsel çalışmalarla (tezler) özgün bilgi üretimini teşvik etmek, disiplinler arası programları destekleyerek orijinal bilgi ve yöntemlerin geliştirilmesini sağlamaktır.

 

VİZYON

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Anabilim Dallarındaki programların kalitesi ve güçlü akademik kadrosu sayesinde en nitelikli öğrencilerin lisansüstü eğitim almak için tercih ettikleri, ulusal ve uluslararası düzeyde bilinen, paydaşlarıyla güçlü bağlar kuran, alanlarında üstün nitelikli öğretim üyesi ve uzmanlar yetiştiren, güvenilir ve saygın bir enstitü olmaktır.