RB Karesi AR-GE Ekibi Ana Bilim Dalı Hocalarımız ile Bir Araya Geldi

08 Kasım 2023 Çarşamba

RB Karesi AR-GE Ekibi Ana Bilim Dalı Hocalarımız ile Bir Araya Geldi

08 Kasım 2023

Karesi Tekstil AR-GE Ekibi, 13.11.2023 tarihinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Kimya Ana Bilim Dalı hocalarımız ile, Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde bir araya geldi.

Bursa Uludağ Üniversitesi AR-GE Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren ve eşi Doç. Dr. Semiha Eren aracılığıyla gerçekleşen bu toplantı, Karesi Tekstil ile üniversitemiz arasında bir bağ kurulması amacıyla gerçekleşti.

Karesi Tekstil AR-GE Müdürü Doğan Deren, firma hakkında birtakım açıklamalar yaptı. Deren,” Karesi Tekstil’in 1983 yılında çözgü üretimiyle sektöre adım atmış ve yıllar içinde polimer, poy, iplik, dokuma, boyahane, örme, baskı, büküm, brode ve fantezi iplik gibi ürünlerin, üretimine yönelik yatırımlar yaparak entegre bir  tesis olduğunu, dört ana lokasyon da yıllık 250 milyon metre kumaş üretimi yapıldığını söyleyerek, yatırımlarına hız kesmeden devam etmiş toplam 350 bin ton polyester iplik kapasitesine sahip olmanın yanı sıra 6000'i aşkın personeli ve AR-GE merkezleriyle de yerli ve milli üretime katkı sağladığını ifade etmiştir”.

Toplantı sonunda Anabilim Dalı öğretim üyelerimiz ve Karesi Tekstil AR-GE Ekibi ortak çalışma konusunda karar alarak hem Üniversitemiz lisansüstü öğrencilerine hem de Karesi Tekstil çalışmalarına katkı sağlamayı hedef edinmişlerdir. Böylelikle ülkemizin stratejik kalkınma planları kapsamında yer alan Üniversite Sanayi iş birliklerinin bir yenisi eklenmiştir.

ŞİRİN ELDENER